Vi arrangerer også ulike arrangementer i løpet av året (bål, pubkvelder og kjøttpai-salg). Fjellvandring er flott om sommeren og vinteren kan man gå på ski mellom flere skihytter i området. Her kan du finne forslag til andre aktiviteter du kan delta på.

Fjellturer

Du kan følge merkede turstier eller planlegge utflukter på egen hånd.

Vi anbefaler en tur på Hovik-fjellet med flott utsikt over skipsleia.

Der får du panoramautsikt over øykommunene Hitra, Smøla og omliggende skjærgård og lenger sør, de ville fjellene på Tustna i Aure.

Spaserturer

Vinsternesvatnet er et stort ferskvann ikke langt fra campingplassen. Her er det hyggelig å ta en liten kveldstur.

Vi anbefaler også en tur til Imarbu. Den har en hytte som drives av Kristiansund og Nordmøre Turistforening.

I nærheten av Nothaugen er det også mange fine strender og skjermede bukter, hvor du kan kose deg rundt et bål eller ta en svømmetur på varme dager.

Dagsturer

Innen noen få timers kjøretur fra Nothaugen kan du finne noen av Norges mest imponerende severdigheter og utsikter.

Den dypblå UNESCO-beskyttede Geirangerfjorden, den nasjonale turistveien Atlanterhavsveien, fjellveiene  Aursjøvegen og Trollstigen, Mardal-fossen, Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark og Innerdalen, kjent som en av de vakreste fjelldalene i Norge, for å nevne noen.

 

Dykking

nothaugen scuba

Vannet utenfor den lange kystlinjen i Norge er svært rikt på undervannsfauna og fiske- og dyreliv.

Her kan vi tilby gode dykkemuligheter året rundt. Med dagens gode dykkedrakter er heller ikke vintermånedene  noe hinder for dykking. En årstid som oftest med en fantastisk god sikt under vann.

På marinaen vår er det tre typer ulike båttyper du kan leie og vi kan tilby fasiliteter for både bensin- og luftfylling.

Sjøfiske

Sjøfiske er en aktivitet som kan nytes hele året, men sommermånedene er den mest populære sesongen. Både gjester og lokalbefolkning setter pris på varmere temperaturer og lengre og lysere kvelder.

De vanligste av de norske fiskeartene du kan fange på Nothaugen er: Torsk, flyndre og annen flatfisk, hyse, makrell, kveite, steinbit, sjøørret, sei, lange, brosme, kolmule med mer.

Les mer om sjøfiske og vårt tilbud om båtleie

Jakt

nothaugen hunting

Aures brede utvalg av naturlige habitater støtter en rik fauna og gir muligheter for mange forskjellige typer jakt på både småvilt og storvilt.

Retten til å jakte tilhører i utgangspunktet grunneieren. Fellingstillatelse for elg, hjort, rådyr og villrein tildeles godkjente vald (det geografiske området som jakten skal foregå i) uten årlig søknad. For småvilt kreves ikke fellingstillatelse.

 

Ferkvannsfiske

nothaugen fishing

Naturen og innlandet i Aure inviterer til fine fiske- og utendørsopplevelser.

De mektige fjellene og øvrig hei-, myr- og skoglandskap, byr på mange attraktive fiskevann og små elver for å fiske ørret.

Natur og dyreliv

nothaugen placeholder

Det lokale dyrelivet inkluderer både mangfoldig flora og fauna. Habitatene inkluderer høye fjell, elver, innsjøer, våtmarker, bar- og løvskoger, sjøkysten og dyrket mark. Floraen er veldig variert og byr på et stort utvalg av pattedyr, fugler (mange trekkende), fisk og hvirvelløse arter, samt noen få arter av reptiler og amfibier.

Attraksjoner i Aure

nothaugen placeholder

Aure er et fascinerende kystdistrikt som inkluderer Aure sentrum med et bredt utvalg av tjenester.
Andre attraksjoner: Aure kirke • Lurvika, et gammelt handelssted • Aursundet - vakker gren av fjorden • Foldfjordstraumen - en sterk saltvannsstrøm • Havbruksmuseum • Jutulholet - en stor steinhule • Tysk batteri fra andre verdenskrig • og mer
Se flere attraksjoner